051b697da45a6843a290fd497cb02c2d.jpg
e9f5c355067dfeff764ce0b04b2b93a9.jpg
2b54027e88228dcd1b4694ebd869ab6f.jpg
afd8096956cb90fbb225a33aba98ffaa.jpg
Úradné hodiny

Úradné a návštevné hodiny obecného úradu

Úradná tabuľa

Úradné oznamy obce

Fotogaléria obce

Fotogaléria našej obce

Koronavírus

Oznamy týkajúce sa Covid-19

Odber noviniek

Zostaňte v obraze - prihláste sa k odberu newslettera a buďte informovaný o aktuálnych novinkách.

Fotky našej obce
foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
A A A

22.apríl je deň medzinárodne známy ako Deň Zeme.

Tento deň nám dáva o to väčšiu príležitosť urobiť niečo špeciálne pre našu Zem, a tým aj pre ľudí, ktorí tu budú žiť po nás. Preto sme sa rozhodli urobiť aspoň takýto malý krok pre planétu a osobitne pre naše Hanigovce. Spoločne sme sa vybrali čistiť okolie, ktoré volalo o túto pomoc. Od bizarných odhodených hrncov, gumených čižiem, zapaľovačov až po tradičnú „metlu ľudstva” - plasty, sme nakoniec priniesli domov tri vrecia odpadu. O to smutnejšie, ale treba poznamenať, že by sme potrebovali na vyčistenie (iba) Hanigoviec aspoň Týždeň Zeme, nie Deň.

     Toto naše eko-dobrodružstvo nás utvrdilo v tom, že Deň Zeme sa dá uplatniť aj na hocijaký iný deň v roku. Dôležité je neprestávať robiť hoc aj malé činy s celým srdcom a nádejou, že to nie je zbytočné. Ľudí niekedy ťažko presvedčiť, že je to užitočné. Veď jasné, je ľahšie povedať si “čo tam, že ja jeden budem triediť odpad, keď tisíc dalších, to tak nerobí” ako si dávať námahu s triedením odpadu či nahradzovaním plastov za nejakú ekologicky priateľskejšiu verziu. No je to niečo, začo sa oplatí zabojovať, aj keby to znamenalo vykročiť zo svojej komfortnej zóny. Ak by sme prijali toto stanovisko, neostali by sme “len tým jedným človekom,” ale stali by sme sa tisícmi bojovníkov za dobro našej Zeme.

     Preto by sme týmto chceli povzbudiť. Povzbudiť k tomu, aby sme neboli skeptickí voči takýmto možno malým krokom ako je čistenie svojho okolia, ale videli v tom malé kroky k väčším cieľom. Povzbudiť k tomu, aby sme boli uvedomelí o krehkosti našej Zeme. Povzbudiť k tomu, aby sme zabojovali o ňu, tak ako ona bojuje o to, aby sme si my na nej mohli žiť!

 

Ema, Dada, Dorka a Šimon . 

Dnes je
Čas
Sviatok má
tlaciva
scitanie
mobilnaappka